Friday, August 29, 2008

Esok Balik Kampung!!

Yahoo...esok balik kampung..dah lama tak balik kampung..rindu sesangat pada mak,ayah, adik, n kucin kesayangan..mak kata dia dah gemok..wah..tak sabaq nak pelok.heheh
Doakan saya selamat sampai dan selamat kembali..

Selamat Hari Kebangsaan Yang Ke 51 dan Selamat Berpuasa kepada semua umat Islam...semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna dari thn2 lepas..

Selamat Berpuasa


Selamat Hari Merdeka


Tuesday, August 26, 2008

Monday, August 25, 2008

Mereka dah konvo..






Hari ni dah 25hb...kawan2 yg akan berkonvo hari ni dah datang semalam..semlm sonok jer bercerita macam2.maklumlah dah lama tak jumpa..

Pagi tadi, terkejut lak sbb mak pada kawan datang singgah bilik.dah la masa tu ngah sedap tido..hehe..buka2 mata cerah jer bilik+terkejut tgk mak kwan datang.hehe.wat malu jer.tapi ok la, lepas 2 borak2 la dgn makcik tu..walaupun kurang faham sikit sbb ckp loghat kelantan!

Tadi pun, sy dah jadi macam mak andam lak.hehe(klaka nyer!) sbb dorang minta tolong sya pakaikan tudung,pastu pakaikan robe..konvo kali ni pakai robe baru..pakai mortar board.ok le kot, satu perubahan sempena konvo yg ke 24..(sebaya ngn saya..hehe)

Hm...sekarang ni, mesti dorang ngah berdebar nak terima scroll..wah seronoknya depa.mesti ada yg bg adiah bunga ke..pelik kan, klo konvo jer mesti bg bunga, takpun bear yg besaq tu..bg la sesuatu yg lain sikit, cam rantai ke , gelang ke..hehe(berangan!)hm...paper je la..

sy lepas keje ni nak kena p kelas lak kul doblas.kalo kelas cancl, leh la sy tumpang nyelit amik gambar depa.hehe.sy suke tol amik gmbar orang.macam rasa kepuasan bila dapt amik momen istimewa mereka.nnti la klo sempat p la c.a.c nt..

Saturday, August 23, 2008

Sempurna

Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
Kau membuat diriku akan slalu memujimu
Disetiap langkahku
Ku kan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu
Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa..
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku,lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu sempurna..
sempurna..
Kau genggam tanganku saat diriku lemah dan terjatuh
kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku
Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semuahanya
Bersamamu ku akan bisa
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu sempurna.. sempurna..

Ada untukmu






Di sana pungguk menanti
Mengharap bulan membalas rindu di hati
Di sini aku berdiriMenunggu penuh dengan kesabaran
Tanpa manis madah
Janji yang puitis
Tuk persembahan
Hanya ketulusan
Sekeping hati suci
AkuBerikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
AkuBerikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
AkuSayang dirimu (menyayangimu)
Biarpun nafas ku sampai terhenti
Akan ku kota janji kita,Mendirikan Taj Mahal cinta
Seteguh kasihShah Jehan kepada Mumtaznya
Terasa indah pabila berdua
Semakin tiba saat bahagia
Merai cinta kita

Friday, August 22, 2008

2 cerita menarik:)


Dua buah novel yg best..2-2 thriller,2-2 ad kisah cinta yg menarik:)

Dah beli...:)


Sy dah beli novel yg di tunggu2.Hijab Sang Pencinta..tak sabaq nak baca nih..Saifuddin jumpa lik Haryani di Alaf 21..wah..dasyat2..

Herm..cover citer ni pun menarik gak..sblm2 ni cover muka popuan, kali ni muka lelaki lak..tapi tutup idung, macam pakai purdah..menarik!citer dalamnya mesti la lagi menarik:)

Rindu..



Rindu padanya..

Rindu...mengapa rindu lagi...

Kerana rindu ini takkan berhenti padanya..

Oh Rindu...

Thursday, August 21, 2008

Doa Jodoh..

Ya Allah... Seandainya telah Engkau catatkan dia akan mejadi teman hidupku satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan diantara kami Agar kemesraan itu abadi
Dan ya Allah... ya Tuhanku yang Maha Pengasih Seiringkanlah kami melayari hidup ini Ke tepian yang sejahtera dan abadi Tetapi ya Allah... Seandainya telah Engkau takdirkan...
Dia bukan milikku Bawalah ia jauh dari pandanganku Luputkanlah ia dari ingatanku Ambillah kebahagiaan ketika dia ada disisiku Dan peliharalah aku dari kekecewaan Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan Melontar bayangannya jauh ke dada langit Hilang bersama senja nan merah Agarku bisa berbahagia walaupun tanpa bersama dengannya Dan ya Allah yang tercinta...
Gantikanlah yang telah hilang Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya Ya Allah ya Tuhanku...
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buatku Kerana Engkau Maha Mengetahui
Segala yang terbaik buat hambaMu ini Ya Allah...
Cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku
Di dunia dan di akhirat
Dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini
Jangan Engkau biarkan aku sendirian Di dunia ini maupun di akhirat
Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman
Supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup
Ke jalan yang Engkau redhai Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh...Amin..

Wednesday, August 20, 2008

Kenapa marah?

Ptg tadi kelas asek takder jer..geram pun ada.penat2 berlari gi kelas, kelas takder lak.huhuh..dah la rasa nk marah jer hari ni..tatau naper.perubahan hormon kot..hhuhu..pape jer la..

Rasa nak marah tu berlarutan bila perut lapo..sister2 yg berjalan kat depan lak terhegeh2 berjalan sambil gelak2..huhuh..sakitnya ati...

Tapi..rasa tu hilang bila, 'si dia' mesej..hik2 ilang marah, asek senyum jer..betul la kata org, cinta tu membahagiakan, mendamaikan,macam2 lagi lah...tapi malu pun ada gak..dia baca la blog saya ni..hehe.ngarut2 jer saya tulis..tah pape nth..tapi ok le..ni luahan hati saya...bila sy marah, sy suker conteng2 ats kertas, takpun melayari internet.cari gambar2 yg cantik2.sume tu wat saya leka dan seterusnya ilang la marah saya..
kalo saya tensen lak, sy suke amik gambar..amik gambar kawan2, gambar binatang, bunga ker..
dulu sebelum ada digital camera saya guna kamera SLR filem jer..lagi puas mik gambar sbb setting sume kena wat sendiri.mencabar la jugak dibandingkan guna kamera kompak biasa.tapi sekarg zaman guna digital, takde filem2 dah..nak beli SLR digital, tak mampu lagi..lagipun SLR digital org2 professional leh la pakai..kiter yg biasa2 ni tak sgt kot..

Nth ape2 jer sy bebel ni.huhu,mkn malam dah,jadi mlm ni, nak sambung stadi sikit, msg2 dgn sidia sampai tertido.(hehe)pastu bca novel Bohemian tu lagi sikit, basuh baju sikit, leh la tido awal mlm ni..penat dah berjaga smlm..

konvo...

Hari ni Rabu, esok Khamis, lusa Jumaat..erm...mggu depan kawan2 saya dah nak konvo...wah...seronoknya depa...dah leh sarung jubah konvo...mguu lepas, depa pakat2 mai berkampung dalam bilik saya yg serba kekurangan tu..huhu(Mahallah Maryam tercinta:p) bayangkan la 3 org tetamu dok dalam satu bilik compartment yg kecik tu..macam tin sadin dah tgk..dgn orgnya, dgn beg2 depa, dgn baju depa...uwa...serabut tgk..tapi takpela..sume tu kawan2 saya jugak...kalo saya tak tolong depa, sape lagi kan..mana ada kawan depa yg satu batch dok kat hostel lagi kan..tinggal saya dan beberapa kerat yg tak berapa pandai tu..huhu.depa sekarg ni pun ada yg keje, ada yg dok saje saje kat umah..biasa la nak cuti la dulu kan sebelum keje betol2.
sekarang ni depa sume takde kat bilik, leh la saya kemaskan apa yg patut..hhe...
selamat berkonvo untuk mereka dan tahniah!

huhuh

Hari ni baru hari rabu..terbangun lewat lak pagi ni..C.C patutnya bukak kul 9, tapi hari ni buka kul 10!!lewat sejam..uawa...kurang la duit gaji saya hari ni..huhuh..erm...selamat la tak leh solat..herm..berckp pasal takleh solat, sbb takleh solat la saya terbangun lambt..wah..leh camtu?huhhu..erm..sebenarnya..smlm temankan kawan sekerja jaga cc sampai kul 3 lebih..mesti orng bebel, nape la rajin sgt nak temankan org..erm..alasan saya, kesian kat dak tu..dah la popuan, keje sampai pg..lagipun dak ni rajin tolong temankan saya..kira sistem barter la..heheh..lagipun sejak kes kecurian hari tu, takot gak nak balik sornag2. tkot kena rompak tgh mlm nak balik bilik.huhu!!

Tuesday, August 19, 2008

Hijab sang pencinta

Wah...tak sabaq nya...novel Hijab Sang Pencinta yg ditunggu2 dah tak lama nak kaluaq dah..31hb ni..huhu..akan ku tunggu di kedai buku novel besh ni..camner agaknya ngan Laksamana Sunan...ratu hatinya meninggalkannya selama2nya..huhuhu...sedih lak part yg cenggitu..

Paper pun...suke citer yg cenggini...baru mencabar sikit minda nak imagine kan cerita tu, bukan sekadar kisah cinta leleh semata2..

Takder kelas la pulak..

Tadi p kelas kul 5 petang...herm..hari ni saje turun kelas awal sbb takut takder seat nak duduk dalam kelas..punya la semangat nak belajar, kelas postponed lak.huhu..penat jer turun awal..
tapi paper pun, niat nak belajar tu ttp dapat pahala kan..kan..heheh..tadi p kelas jalan kaki, balik bilik lak tumpang motor kawan..heheh malas nak berjalan..heheh

Baru edit

Blog ni baru jer edit balik tadi..tatau ler..rasa cam dah ok kot..herm...sy budak baru belajar,macam2 lagi kena explore dalam blog ni..

Harap2 blog ni terus la idup yer tak?

Dah lama dah..

Salam..


Sebenarnya,blog ni dah lama di create..tapi tak update pun..rasa malas lak nak menaip..blog ni kalo ikutkan diari elektronik kan?wah..sekarg ni canggih tol..sume atas talian jer.memudahkan org..wah..membebel jer dari tadi.huhu..


owh..lupa lak nk kenalkan diri..herm..sy sorang wanita, umo 24 thn..(dah tua huhu) tapi masih lagi belajar kat U..(U mana?rahsia dl bole?hee)


Sambil2 blaja ni,sy buat part time kat cyber cafe.(jeng jeng..)hari2 ngadap pc, hari2 baca blog orang, tgk youtube la, friendster la, myspace la..memacam lagi lah yg boleh tgk..tetiba terpikir lak nak wat blog..hehe..maafla kalo ayat lintang pukang,tapi sy cube yg terbaik..share kan apa yg best:)


Itu jer kot first entry saya hari ni,pendek jer..yerla permulaan kan?

herm...jap gi ada kelas lak..wah..malas tol nak p kelas ptg2 ni.nantok!! huhu