Tuesday, August 31, 2010

::Salam kemerdekaan::


Salam kemerdekaan buat semua.. Hari ni genap 53 tahun kita merdeka kan..Alhamdulillah syukur dengan nikmatNya..Allah bg kita peluang merasai nikmat kemerdekaan dari penjajah.. Tapi..ada satu persoalan di minda..Merdeka kah kita andai masalah sosial semakin menjadi-jadi sekarang ni?Kes buang bayi, zina, arak, pemerdagangan manusia, judi, pecah amanah, mercun, bendera Malaysia dibakar, dll semakin berleluasa..

Saya amat sedih dengan situasi2 ini.Sepatutnya semakin lama kita merdeka, semakin bebas kita dari masalah2 ini.Persoalanya kenapa semua masalah ini berlaku?apa puncanya?dari situ kita dapat menyelesaikan masalah terbabit..Jangan sekadar menuding jari kesalahan sendiri pada org lain..Pendek kata, Iman dan taqwa adalah benteng kepada semua permasalahan. Jika kita takut pada Allah, dengan izinNYA, Malaysia akan aman makmur dengan rakyat yg berbilang kaum ini..InsyaAllah..

1 Malaysia menjana transformsi diharapkan bukan hanya tema atau slogan, tetapi membawa perubahan yg ketara dalam Malaysia..Diharapkan Malaysia aman makmur selama2nya disamping ketaqwaan kita padaNya.

Salam 1 Malaysia..
Post a Comment